Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U jednoho článku jste měl diskuzi, která zmizela samotná nebo i s článkem.

V textu se píše o špatné konstrukci evropského domu. Na totéž poukazuje z jiného úhlu pohledu bývalý německý prezident Roman Herzog ve studii

http://www.obcinst.cz/evropa-zbavuje-nas-a-nase-zastupce-vlivu/

ve které poukazuje na mechanizmy, jež jsou příčinou demokratického deficitu fungování EU. V tomto směru je zajímavý i nedávný projev Davida Camerona.

Jako jedna z hlavních námitek proti federalizaci Evropy se uvádí její příliš velká různorodost, neexistence evropského lidu v politickém smyslu, což prakticky znemožňuje zvolit jednotné akceschopné vedení.

Při hledání východisek ze současného stavu je nutné brát v úvahu i argumenty jinak smýšlejících. Jinak to může dopadnout jako se zavedením eura, kdy politici ignorovali varovné hlasy ekonomů, jak ukazují nedávno odtajněné dokumenty http://byznys.ihned.cz/c1-55768430-euro-melo-minu-zakopanou-uz-v-zakladech-ukazuji-odtajnene-nemecke-dokumenty

0 0
možnosti

Zajímavé že ta vámi vychvalovaný Federace v USA nakonec vedla k občanské válce... a to protože si severní státy "demokraticky" (bylo jich víc ale ne tolik aby si prosadili to co po jihu chtěli... na to by potřebovali 2/3) že každý nový založený stát bude "severního typu" čímž by v budoucnosti své oponenty přečíslili a ti by se nemohli nijak bránit.

Tak šel jih do války za to co sám chtěl.

Ve výsledku je nakonec jedno jestli svobodu člověku bere diktátor a nebo demokrati. Jediný rozdíl že diktátora musíte zabít jednoho... demokratů musíte postřílet víc aby ste jí dostal zpátky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS