Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Dve rozdilne veci!  Individualismus proti kolektivismu, osobni prava brane z zidokrestankeho uceni proti ideam revolucni bezbozne Evropy.  Tyto dve unie nejsou srovnatelne take pro etnicke staty v EU, ktere US nema.

0 0
možnosti
PK

P32a10v25e60l 81K51u56r53a85l

29. 6. 2013 20:47

Já dávám tak nějak přednost osobním právům jaké měli vikingové které ovšem nemají ani s jedním co vy píšete nic společného.

existuje písemný záznam o tom jak se někde ve Švédsku misionáři pokoušeli přesvědčit lidi aby postavili kostel.. jako "Boží dům"...

Odpověď byla že když je ten bůh tak tak mocný může si postavit dům sám a neotravovat s tím lidi kteří mají svých starostí dost natož aby se starali o to kde mají nějací bohové bydlet.

0 0
možnosti
PK

P53a43v96e69l 42K22u19r41a89l

28. 6. 2013 19:46

Kde Madison bral (a vy beretu) tu neuvěřitelnou drzost si myslet že víte o tom jaký stav já osobně budu považovat za "ŠTĚSTÍ"?

Nemůžeto vědět ani vy, ani žádná jedna bytost ve vesmíru mimo mne samotného. Tak si laskavě tohle co píšete srčte víte kam.

0 0
možnosti
Foto

USA jako federace jsou OK, ale nás prosím do žádného "Svazu evropských socialistických republik" necpěte.

Podmínky pro vznik federace byly a jsou zde absolutně rozdílné.

1 0
možnosti
Foto

V listech 21 - 24, jejichž překlad zde také zveřejním, je obsažen návrh federální ústavy vycházející z ústavy USA a taky Švýcarska a zohledňující evropské prostředí. Můžete se tak lehce přesvědčit, že Vás autoři techto listů do žádného socialistického svazu necpou - to už by ale mohlo být jasné z již zveřejněných překladů, tj. listů 0 - 2. Doufám, že si ty listy přečtete všechny (ty ještě nepřeložené i ty, které zde již vyšly), protože v nich objevíte historickou paralelu, která jasně ukazuje, že situace v USA před 226 lety a nyní v Evropě si jsou o dost podobnější než si jste ochoten připustit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 372x
Jsem softwarový inženýr, milovník historie a tvůrce svobodného software. Přeložil jsem Evropské listy federalistů do češtiny. Chci Evropu občanů, od občanů a pro občany. Nechci Evropu šéfů vlád, od šéfů vlád a pro šéfy vlád.

Seznam rubrik