Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K67a14r66e20l 18N96o84v62á86k

10. 2. 2014 10:46

Aby ústava ručila za štěstí občanů je mírně řečeno podivné a nereálné.

A Vy to navrhujete přímo do preambule !

0 0
možnosti
Foto

Ano, ústava zmiňuje (úsilí o) štěstí občanů jako jeden ze svých cílů. V Evropském listu federalistů č. 21 je to vysvětleno podrobněji (analogie s duchem americké ústavy a text americké Deklarace nezávislosti).

1 0
možnosti

Demokracie je v Evropě závislá na systému svrchovaných národních států. Pokud se tento systém poruší, znamená to výrazný růst demokratického deficitu. A to obzvláště tehdy, pokud má vzniknout federace pod taktovkou socialistického svazu jménem EU Rv

1 1
možnosti
Foto

Demokratický deficit tu je právě proto, že o Evropě nerozhodují občané, ale jen zástupci jejich vlád, případně nevolení technokrati. Zapomeňte na EU - v perexu jsem ji zmínil právě jako špatný příklad, který tato ústava odstraní. Tato ústava je analogická ústavě USA, srovnání s EU není vůbec namístě. V USA dost rychle pochopili, že intergovernmentalismus svrchovaných národních států byl právě zdrojem veškerých jejich tehdejších problémů a nahradili jej federalismem. Myslíte, že před těmi 225+ lety neudělali dobře?

1 0
možnosti

Ale vzdyt to je vsechno retorika a podvod za ucelem zotrocit cele staty. Neco jako 'svoboda' a 'demokracie' za socializmu. Rv

2 1
možnosti

J55a39n 48R82á50ž

10. 2. 2014 9:29

Děkuji, nechci! Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 372x
Jsem softwarový inženýr, milovník historie a tvůrce svobodného software. Přeložil jsem Evropské listy federalistů do češtiny. Chci Evropu občanů, od občanů a pro občany. Nechci Evropu šéfů vlád, od šéfů vlád a pro šéfy vlád.

Seznam rubrik